top of page
Classmates singing together standing with microphone.jpg

KONJUNTS VOCALS

La veu humana és un instrument musical. Amb ella emetem els sons; parlem i cantem des de ben petits. Cantar i que ens cantin també és bo per a nosaltres.

 

Són molts els beneficis psicològics de cantar per al cervell, tant infantil, com adolescent i adults.

La música afavoreix el desenvolupament cerebral i ajuda a estimular diferents habilitats que promouen l’aprenentatge dels nens. Redueix el seu estrès, contribueix a millorar la concentració, fomenta la creativitat i impulsa el desenvolupament psicomotor de l'infant, entre altres beneficis.

I en això el cant té molt a dir. “La veu és una eina humana poderosa per a l’expressió i el desenvolupament cognitiu”, manifesta Meravelles Corbalán Abellán, doctora en Psicologia, investigadora coral i professora de Formació Vocal i Auditiva en la Universitat Autònoma de Madrid (UAM). Principalment, el cant és un excel·lent recurs del qual disposem per a les nostres relacions socials.

Però a més d’ajudar a mantenir-nos socialment connectats, cantar és un “potent nutrient per als cervells dels nens”. És a dir, els proporciona els següents beneficis:

  • El cos segrega les hormones de la felicitat (endorfina, dopamina, oxitocina i serotonina), provocant una sensació de benestar. Així mateix, estudis neurobiològics i fisiològics també demostren que cantar redueix els nivells de cortisol, l’hormona de l’estrès. Per aquest motiu cantar també relaxa i tranquil·litza.

  • Estimula la maduració del nen. Cantar i jugar cantant afavoreix el desenvolupament físic, mental i social dels menors, la qual cosa es reflecteix en el desenvolupament de la parla, la intel·ligència social i el control de l’agressivitat. 

  • Facilita l’aprenentatge. El cant, com implica música i paraules, involucra a tots dos hemisferis del cervell, per la qual cosa es formen de manera simultània milers de connexions neuronals. I això facilita que el petit sigui més receptiu a nous coneixements. Així, li serveix per a desenvolupar habilitats lingüístiques, ampliar vocabulari i reforçar la seva memòria.

  • Incrementa l’atenció i la concentració. Cantar activa el sistema cardiovascular, la qual cosa afavoreix una major oxigenació en el cervell. El menor, per tant, està més alerta i centrat en l’activitat; és a dir, potència la concentració.

  • Augmenta l’autoestima i la confiança en un mateix i en els altres. Ajuda a la construcció de la identitat pròpia, sobretot si es canta en grup, i descobreix la importància d’un mateix en una tasca artística grupal.

  • Potència la creativitat. La música estimula la zona dreta del cervell, especialitzada en sentiments i habilitats visuals i sonores. El cant desbloqueja la creativitat i és un recurs fantàstic per a desenvolupar la sensibilitat estètica en els nens.

I cantar en un cor? Els beneficis es multipliquen. El cant coral infantil és una activitat que afavoreix o ajuda en el desenvolupament de la comunicació, la socialització i el llenguatge en nens i joves, aportant eines, habilitats i estratègies a tot aquell que el practica de forma continuada. Treballa la concentració, l’anàlisi, la reproducció, la coordinació, la improvisació, la capacitat crítica, la relació i la cooperació.

També és de ressaltar que afavoreix l’escolta i la perseverança. A més, cantar en un cor en l’adolescència és una forma meravellosa de cohesionar i canalitzar emocions de grup.

 

Cantar és una pràctica excel·lent a qualsevol edat. 

A sota trobareu les opcions per a tota la família.

 

KBSONA

de 5 a 8 anys
divendres
de 17:30 a 18:15

KBCANTEN

de 9 a 13 anys
divendres

de 18:15 a 19:15

KOR JOVE

14 anys
dijous
de 19:00 a 20:00

KOR D'ADULTS

 +25 anys
dijous
de 20:00 a 21:00

bottom of page